Assassin's creed, - Bowden, Oliver (Διόπτρα, 2015)
«Είμαι δεξιοτέχνης ξιφομάχος. Και δεξιοτέχνης στο να χαρίζω θάνατο. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί πηγή ευχαρίστησης για μένα. Είναι απλά κάτι στο οποίο είμαι καλός». Λονδίνο, 1735. Από τη στιγμή που μπορεί να κρατήσει στα χέρια του ένα σπαθί, ο Χέιθαμ Κένγουεϊ διδάσκεται πώς να το χρησιμοποιεί. Όταν το σπίτι της οικογένειάς του δέχεται επίθεση -ο πατέρας του δολοφονείται και η αδελφή του πέφτει θύμα απαγωγής από οπλισμένους άντρες- ο Χέιθαμ υπερασπίζεται το πατρικό του με τον μoναδικό τρόπο που μπορεί να το κάνει: σκοτώνει. Δίχως οικογένεια πια, τον παίρνει υπό την προστασία του ένας μυστηριώδης μέντορας που τον εκπαιδεύει ώστε να γίνει ένας θανάσιμος δολοφόνος. Με τη δίψα για εκδίκηση να τον κατατρώει, ο Χέιθαμ αρχίζει μια αποστολή τιμωρίας, δίχως να δείχνει εμπιστοσύνη σε κανέναν και αμφιβάλλοντας για όλα όσα διδάχτηκε. Η συνωμοσία και η προδοσία τον τυλίγουν καθώς βυθίζεται στην αιώνια μάχη ανάμεσα στους Ασασίνους και τους Ναΐτες. Βασισμένο στο Παγκόσμιο Best Seller βιντεοπαιχνίδι Assassin's Creed