Κλινική παιδονευροψυχολογία - Μαλεγιαννάκη, Αμαρυλλίς-Χρυσή; Μεσσήνης, Λάμπρος; Παπαθανασόπουλος, Παναγιώτης Α. (Εκδόσεις Gotsis, 2012)
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα αξιόλογο επιστημονικό σύγγραμμα με σεβασμό στην πρακτική της Κλινικής Νευροψυχολογίας σε παιδιά και εφήβους. Η ανάγκη για τη συγγραφή του προέκυψε από το κενό που εντοπίστηκε στην ελληνική βιβλιογραφία σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης Κλινικής Παιδονευροψυχολογίας. Πρόκειται για ένα σύγγραμμα που ως κύριο στόχο του έχει να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις για την Παιδονευροψυχολογία σε φοιτητές Ψυχολογίας και επαγγελματίες ψυχολόγους, αλλά και σε ιατρούς εξειδικευμένους στην Παιδιατρική, Παιδονευρολογία και Παιδοψυχιατρική, καθώς επεκτείνει τη βασική κατανόηση για την εγκεφαλική λειτουργία και τις επιπτώσεις της στη συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων. Παράλληλα, θα φανεί χρήσιμο σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Επιπλέον, προσφέρει επικαιροποιημένες γνώσεις στα επιστημονικά πεδία που πραγματεύεται όχι μόνο στους τομείς της αξιολόγησης και της διάγνωσης, αλλά και στους τομείς της αποκατάστασης. Τέλος, όλοι οι συγγραφείς κατάφεραν να συνδέσουν τη βασική παιδονευροψυχολογική έρευνα με την ιατρική, τη συμπεριφορά και την εκπαίδευση βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τον αναγνώστη αφενός να κατανοήσει τις προεκτάσεις της και αφετέρου να ευαισθητοποιηθεί στις ανάγκες που έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με νευροσυμπεριφορικές και γνωστικές διαταραχές. Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος