Η μουσική θεραπεύει : η θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές - Μαντζίκος, Κωνσταντίνος Ν. (iWrite.gr, 2015)
Ένα γνωμικό του Berthold Auerbach "Η μουσική ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας" αποδεικνύει τον σκοπό αυτού του βιβλίου. Από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή η επίδραση της μουσικής στην ψυχή του ανθρώπου. Μεταγενέστερα διάφοροι τομείς, όπως η νευροεπιστήμη, η φιλοσοφία, η ειδική αγωγή και η μουσικοθεραπεία, άρχισαν να μελετούν την επίδραση της μουσικής πάνω στο έλλογο όν, τον άνθρωπο. Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη και αυτό αποδείχθηκε σε πολλά επιστημονικά ευρήματα των παραπάνω κλάδων. Στο παρόν βιβλίο αναλύονται πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την θεραπευτική δράση της μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και σε άλλες παθήσεις του σώματος και της ψυχής. Το ταξίδι για τον θεραπευτικό κόσμο της μουσικής είναι τόσο συναρπαστικό, που στο τέλος αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν χωρίς νόημα, συναίσθημα και σκοπό. Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα ανακαλύψεις πως η μουσική είναι θείο δώρο, που προάγει την υγεία στο ανθρώπινο πλάσμα.