Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων. - Δαφερέρα, Τέση, 1956- (Γραφίδα, 2004)
Ένα μοναδικό δίτομο έργο, όπου καταγράφεται με επιτυχία ένα οδοιπορικό στο σύνολο της ελληνικής διατροφικής παράδοσης, από τα Ομηρικά χρόνια ως τις μέρες μας. Ο δεύτερος τόμος μας προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο διατροφής, με γνώμονα τις πραγματικές μας ανάγκες, ακολουθώντας τον κύκλο των τεσσάρων εποχών, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη. Τα προτεινόμενα εδέσματα βασίζονται στο κλασσικό τρίπτυχο της ελληνικής διατροφής "άρτος-οίνος-έλαιον". Άξια ειδικής μνείας είναι τα εικαστικά που κοσμούν το δίτομο έργο και είναι δημιουργήματα του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου Θεόδωρου Μανωλίδη. Το έργο, είναι εξ' ολοκλήρου έγχρωμο και διατίθεται σε ειδική χειροποίητη θήκη.