Ελλήνων διατροφή μέτρον άριστον : περίπλους στην διατροφική σοφία των Ελλήνων από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι σήμερα και ανάπλαση σύγχρονων γευστικών αποκαλύψεων. - Δαφερέρα, Τέση, 1956- (Γραφίδα, 2004)
Η ασύγκριτη πνευματική κληρονομιά των προγόνων μας, με κορυφαία περίοδο εκείνη του "Χρυσού Αιώνα" του Περικλή (5ος αιώνας π.Χ.) στην Αθήνα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λιτή διατροφή και διαβίωσή τους. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η δυτική κοινωνία του 20ου αιώνα ναι μεν εξελίχθηκε και προόδευσε τεχνολογικά, λύνοντας πολλά καθημερινά προβλήματα, ταυτόχρονα όμως επέφερε σημαντικές επιβαρύνσεις στη σωματική, ψυχική και πνευματική ζωή του ανθρώπου. Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει ώστε να επανασυνδέσουμε τη σοφία του χθες με τις ανάγκες του σήμερα και να διαμορφώσουμε υγιείς διατροφικές συνήθειες.