Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια. - Καραΐσκου, Χρυσάνθη (Διάπλαση, 2007)
Με πολύ απλό λόγο -σαν να τα θυμάται κανείς και να τα αφηγείται - μας θυμίζουν οι δύο πρώτοι τόμοι αυτής της έκδοσης ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια που μεγάλωσαν πολλές γενιές Ελλήνων. Η σύγχρονη εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη αποτελεί μια έκπληξη η οποία μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Στον 3ο τόμο αυτής της έκδοσης περιέχονται τα παρακάτω παραμύθια: Η Ανδραβίδα και ο Γιάννης Οι τρείς σπανοί Η πίτα του Μυλωνά Τα τρία παλικάρια και τα τρία κορίτσια