Η Αριάδνη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης - Κάντζου, Νίκη (Διάπλαση, 2015)
H Aριάδνη είναι μια πλαγγόνα που ζει στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Παρέα της η Πεπλοφόρος, οι ίπποι, οι Καρυάτιδες, ο Μοσχοφόρος, η Κόρη με το κυδώνι, η θεά Αθηνά, η Κόρη με τα κόκκινα παπούτσια. Εκείνη όμως αναζητά ένα παιδί για να παίζει. Άραγε θα το βρει; Και τι σημαίνει η φράση «Η φιλία δεν χαλάει ποτέ»; Μια τρυφερή ιστορία-οδηγός για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με εκθέματα του συγκεκριμένου χώρου. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται δραστηριότητες-παιχνίδια που συνδέουν τα παιδιά-επισκέπτες με το μουσείο.