Μισός κόσμος. - Abercrombie, Joe (Βιβλία φαντασίας / Μεταίχμιο, 2016)
Μερικές φορές ένα κορίτσι δέχεται το άγγιγμα της Πολεμόχαρης Μητέρας. Τέτοιο κορίτσι είναι και η Θορν. Πασχίζοντας να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της, ζει μονάχα για να πολεμά. Τώρα, όμως, ο άντρας που τη δίδαξε πώς να σκοτώνει την κατηγορεί για φόνο. Μερικές φορές, μια γυναίκα γίνεται πολεμίστρια. Ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένη στις δολοπλοκίες του Πατέρα Γιάρβι, του πανούργου θεράποντα της Γκέτλαντ. Διασχίζοντας τον μισό κόσμο, αναζητώντας συμμάχους ενάντια στον αδίστακτο Υψηλό Βασιλέα, θα υποστεί μια σκληρή μαθητεία στο αίμα και τον δόλο. Μερικές φορές, μια πολεμίστρια γίνεται όπλο. Στο ταξίδι αυτό, έχει στο πλευρό της τον Μπραντ, έναν πολεμιστή που απεχθάνεται να σκοτώνει -αποτυχημένο τόσο στα δικά της μάτια όσο και στα δικά του-, με μία και μοναδική ευκαιρία να εξιλεωθεί. Τα όπλα υπηρετούν έναν και μόνο σκοπό. 'Αραγε η Θορν θα παραμείνει σε όλη της τη ζωή έρμαιο των ισχυρών ή θα καταφέρει να χαράξει τον δικό της δρόμο