Σκάρλετ : η τετραλογία της Σελήνης. - Meyer, Marissa (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας / Πατάκης, 2013)
Στο πρώτο μυθιστόρημα της τετραλογίας, το Σίντερ (ΒΚΜ, η Μαρίζα Μέγιερ οραματίστηκε την Σταχτοπούτα ως έφηβη μηχανικό και σάιμποργκ, ενώ στη συνέχειά του, το Σκάρλετ, η Κοκκινοσκουφίτσα είναι μία ατίθαση νεαρή Γαλλίδα που, όταν ανακαλύπτει ότι η γιαγιά της -πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας- έχει εξαφανιστεί, καταφεύγει στη βοήθεια ενός μαχητή των δρόμων με το όνομα Γουλφ. Μετά τη Σκάρλετ θα ακολουθήσουν δυο ακόμα ιστορίες επιστημονικής φαντασίας: το Cress -η εκδοχή της Μέγιερ για το μύθο της Ραπουνζέλ- και το Winter, το οποίο θα αντλεί την έμπνευσή του από το μύθο της Χιονάτης. Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς