Τρέχα να ξεφύγεις - Child, Lauren (Ντετέκτιβ Ρούμπυ Ρέντφορτ ;, 2015)
Ρούμπυ Ρέντφορτ: Είναι γενναία, είναι αποφασιστική και ξέρει απ έξω όλους τους κανόνες της επιβίωσης. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ; Χρειάζεται εξάσκηση και μπόλικη υπομονή. ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΕΡΟ; Πρέπει να ξέρεις μόνο πού να ψάξεις. ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ; Σιγουρέψου πως έχεις μελετήσει το θέμα Γιατί αν φας το λάθος μανιτάρι, μπορεί να βρεθείς στο χώμα.. πολύ πιο βαθιά απ τα μανιτάρια. ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ; Μπορεί να έχεις όσα εναλλακτικά σχέδια θέλεις, Α, Β, Γ, Δ, αλλά δε θα σου χρησιμέψουν σε τίποτα αν η φύση πάρει άλλη απόφαση. Έτσι είναι. Για να καταφέρει τελικά η Ρούμπυ να επιβιώσει, θα χρειαστεί να ξεχάσει τους κανόνες και να ακολουθήσει το ένστικτό της ή μάλλον τη μύτη της. Μυστική πράκτορας, αποκρυπτογράφος, δεκατριών χρονών και τζίνι δηλαδή καμία σχέση με τον μέσο όρο. Αυτή τη φορά, όμως, θα πρέπει να αναμετρηθεί με την άγρια φύση, και θα χρειαστεί όλα της τα ταλέντα απλά και μόνο για να επιβιώσει