Η κληρονομιά του Κοπέρνικου. - Abbott, Tony, 1952- (Μεταίχμιο, 2015)
Έχουν περάσει δυο μήνες αφότου η οικογένεια Κάπλαν αναζήτησε και βρήκε το κειμήλιο του Φιδιού, και η καταχθόνια Γκαλίνα Κράουζε έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Όταν όμως εμφανίζεται και πάλι απροσδόκητα, με τρόπο βίαιο, ο Γουέιντ, ο Ντάρελ, η Λίλι και η Μπέκα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ριχτούν ξανά σ'ένα απελπισμένο κυνήγι, αναζητώντας ένα μυστηριώδες ασημένιο χέρι, έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του πιο παράξενου ίσως απ'όλους τους Φρουρούς. Διατρέχοντας τους επικίνδυνους δρόμους του Μαρόκου και τα αρχαία μονοπάτια της Μάλτας, ψάχνοντας στα ακριβά ξενοδοχεία του Μόντε Κάρλο και ερευνώντας μία υποθαλάσσια πυρηνική βάση, οι Κάπλαν θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο καταχθόνια μέλη του Τςυτονικού Τάγματος, προκειμένου να συνεχίσουν την αναζήτηση των κειμηλίων και να προστατέψουν την πολύτιμη Κληρονομιά του Κοπέρνικου.