Η κληρονομιά του Κοπέρνικου. - Abbott, Tony, 1952- (Μεταίχμιο, 2014)
Όλα αρχίζουν όταν ο Γουέιντ Κάπλαν δέχεται ένα παράξενο, κωδικοποιημένο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον θείο του Χένρι, λίγο πριν από τον ξαφνικό και ύποπτο θάνατο του ηλικιωμένου άντρα. Ο Γουέιντ ταξιδεύει στη Γερμανία με τον πατέρα του τον Ρόαλντ και τους τρεις φίλους του, τον Ντάρελ, τη Λίλι και την Μπέκα, όπου ανακαλύπτει ότι ο θείος Χένρι τους άφησε ακόμα ένα αινιγματικό μήνυμα που, όπως υποψιάζονται, αποτελεί το κλειδί για να ανακαλύψουν την αιτία του θανάτου του. Το μήνυμα τους οδηγεί σε έναν σκοτεινό, ανατριχιαστικό οικογενειακό τάφο και σ ένα πολύ παλιό, καλά φυλαγμένο μυστικό. Πολύ γρήγορα θα βρεθούν μπλεγμένοι σε έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου σε όλη την υφήλιο, κυνηγημένοι από μια αδίστακτη οργάνωση-φάντασμα. Η μοναδική ελπίδα τους να σωθούν και να σώσουν τον κόσμο είναι να εντοπίσουν τα δώδεκα κρυμμένα μαγικά κειμήλια του παρελθόντος που θα αποκαλύψουν την Κληρονομιά του Κοπέρνικου.