Καλωσήρθες αδερφάκι : πώς θα υποδεχτείτε το νεογέννητο και πώς θα βοηθήσετε τις σχέσεις των αδελφών - Cozza, Giorgia (Gema, 2015)
Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στην αγάπη και το βάθος της αδελφικής σχέσης. Γιατί τα αδέλφια είναι δώρο. Για όλη τη ζωή. Ένα καινούριο μωρό καταφθάνει! Όταν η οικογένεια μεγαλώνει, γονείς και παιδιά καλούνται να βρουν νέες ισορροπίες. Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτότοκο ν' αντιμετωπίσει την αλλαγή με ηρεμία και χαρά; Μετά τη γέννηση, πώς θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις δύο ή και περισσότερων παιδιών διαφορετικής ηλικίας; Κι ακόμα, ποια τεχνάσματα μπορούν να ωφελήσουν την κατανόηση μεταξύ αδελφών στην παιδική ηλικία; Το Καλωσήρθες αδερφάκι απαντάει στις απορίες και τα ερωτηματικά των γονιών, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές υποδείξεις για να συμμετέχουν τα μεγαλύτερα αδέλφια στη φάση της αναμονής καθώς και στην υποδοχή του νεογέννητου. Οι παρεμβάσεις των ειδικών -ψυχολόγων και παιδαγωγών- υποδεικνύουν πώς να διαχειριζόμαστε την κατάσταση αν το παιδάκι αντιμετωπίζει προβλήματα (για παράδειγμα παλινδρόμηση ή έντονη ζήλια). Και για τις μητέρες που θηλάζουν, όταν ανακαλύπτουν ότι είναι και πάλι σε ενδιαφέρουσα, υπάρχουν οι οδηγίες των γυναικολόγων και άλλων συμβούλων θηλασμού.