Καρδιοχειρουργική - Αναστασιάδης, Κυριάκος (University Studio Press, 2015)
Η παρούσα έκδοση έχει σκοπό τη μετάδοση γνώσεων της ειδικότητας της καρδιοχειρουργικής προς τους σπουδαστές, με αφορμή την έρευνα αλλά και την ευρεία εφαρμογή των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην επιστήμη καθώς και τη χρησιμοποίηση στην πράξη νέων υλικών και μηχανημάτων που εξέλιξαν την ειδικότητα και την έκαναν πιο πολύπλοκη στην άσκησή της. Το βιβλίο δίνει έμφαση στην ανάλυση βασικών αρχών της ειδικότητας, ως προς την προσέγγιση των διαφόρων παθήσεων της καρδιάς, που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, τις θεραπευτικές επιλογές και τα βασικά στοιχεία εγχειρητικών τεχνικών. Στο βιβλίο συμπεριλήφθηκαν οι συχνότερες παθήσεις της καρδιάς και της αορτής που αντιμετωπίζονται από τον καρδιοχειρουργό, ώστε να επικεντρωθεί η γνώση στις παθήσεις που αφορούν σε πλήθος ασθενών και απασχολούν ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Η συγγραφή του έργου έγινε από τους παρακάτω Καθηγητές και Λέκτορες της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ.: Κυριάκος Αναστασιάδης, Αν. Καθηγητής. Πασχάλης Τόσιος, Επ. Καθηγητής. Χριστόφορος Φορούλης, Επ. Καθηγητής. Πολυχρόνης Αντωνίτσης, Επ. Καθηγητής. Γεώργιος Ταγαράκης, Λέκτορας. Γεώργιος Καραπαναγιωτίδης, Λέκτορας.