Κοινωνική προσαρμογή : πρακτικός οδηγός για αυτιστικά παιδιά και παιδιά με σύνδρομο Asperger - Gray, Carol, 1952- (Σαββάλας, 2003)
Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό έχουν τη μορφή σύντομων διηγήσεων και καθοδηγούν τα παιδιά βήμα βήμα, ώστε να εξοικειωθούν με δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, τα καινούργια ρούχα. Επίσης, τα βοηθούν να κατανοήσουν διαφορετικές εμπειρίες όπως, για παράδειγμα, να πηγαίνουν στο σχολείο, να ψωνίζουν, να επισκέπτονται το γιατρό κ.ά. Η Κοινωνική προσαρμογή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών) με αυτιστική διαταραχή, μπορεί όμως να είναι χρήσιμη και για κάθε άλλο παιδί. Το βιβλίο περιλαμβάνει 150 εικονογραφημένες ιστορίες, ενώ η εισαγωγή του στόχο έχει να βοηθήσει γονείς και ειδικούς, ώστε να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ιστορίες αυτές.