Η αποκατάσταση του Εωσφόρου : ανάλυση και διεύρυνση των ιδεών του διηγήματος του Πήτερ Ουσπένσκυ ο καλοκάγαθος διάβολος - Άντζακα, Σοφία Ζ., 1937- (Σπαγειρία, 1989)
"Η Αποκατάσταση του Εωσφόρου" αποτελεί το απαύγασμα της σκέψης της Σοφίας Άντζακα. Είναι ένα βιβλίο με ισχυρότατο παλμό που, για όσους είναι δεκτικοί, ανοίγει βαθειά κανάλια - διόδους μέσα στην σκοτεινή μήτρα του είναι τους, οδηγώντας στην έκφραση του βαθύτερου εαυτού μέσα από αυτά. Ένα βιβλίο, που γεφυρώνει το προαιώνιο σχίσμα μέσα στην ψυχή μας και βοηθά να προσδώσουμε Νόημα στην ύπαρξή μας.