Ο σχολικός εκφοβισμός σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες : θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής - Καραδήμα, Βίκυ (Γράφημα, 2015)
...Στα αγγλικά, το φαινόμενο της σχολικής βίας αποδίδεται με τον όρο bullying (bully είναι ο νταής, ο ψευτοπαλληκαράς, ο τραμπούκος), ενώ στα ελληνικά υπάρχει μια δυσκολία στην ακριβή μετάφραση του όρου buylling και χρησιμοποιείται ο μάλλον ανεπιτυχής όρος «εκφοβισμός». Ίσως η μορφή αυτής της βίας να γίνεται περισσότερο κατανοητή με τον όρο «σχολικός τραμπουκισμός», αφού αυτό που τη χαρακτηρίζει περισσότερο δεν είναι το αποτέλεσμα (του εκφοβισμού), αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαπράττεται, δηλαδή η συμπεριφορά του «τραμπούκου»*, το «νταηλίκι» (Koυράκης Νέστορας)...