Η ψυχολογία της συμβολικής των γραφών - Nicoll, Maurice, 1884-1953 (Σπαγείρια, 1997)
Το ολιγοσέλιδο τούτο βιβλίο έρχεται να πληρώσει ένα κενό για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό που ίσως να ενδιαφέρεται όχι μόνο για την ψυχολογία του ανθρώπου αλλά, παράλληλα, και για το βαθύτερο και κρυμμένο ψυχολογικό νόημα αληθειών που έχουν θαμπώσει από το πέρασμα των αιώνων. Ίσως να μην είναι ευρύτερα γνωστό ότι οι γραφές μας δίνουν το κλειδί για μιαν ερμηνεία σε τρία επίπεδα που, σε πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνονται ασυσχέτιστα μεταξύ τους. Όμως, για τον γνώστη, αυτά τα τρία επίπεδα δεν είναι παρά τρεις βαθμίδες που, αν τις ανεβεί με συνέπεια, θα τον οδηγήσουν στο τέρμα.