Προσεγγίζοντας το αβέβαιο μέλλον : η λειτουργία του προγραμματισμού στην εκπαίδευση - Αργυροπούλου, Ελευθερία (Εκδόσεις Δίσιγμα, 2015)
Με αφορμή τις επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης στο εκπαιδευτικό σύστημα, την αβεβαιότητα που προκάλεσε και τον τρόπο με τον οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα προσέλαβε τη ρευστότητα των εξωτερικών συνθηκών και προσπάθησε να την μεταγράψει, αλλά και να την μεταλλάξει στο εσωτερικό της περιβάλλον, γράφτηκε το ανά χείρας πόνημα. Κεντρικό άξονα για την μεταγραφή αυτή αποτελεί η διαδικασία του Προγραμματισμού σε διοικητικό επίπεδο. Το ερώτημα που ταλάνιζε από παλιά την εκπαιδευτική κοινότητα και σήμερα πλέον την στοιχειώνει είναι το πώς μπορεί να προγραμματιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία σ' έναν κόσμο που αλλάζει κάθε στιγμή. Πρωτεύων στόχος αυτού του βιβλίου είναι να συνδράμει στην κατανόηση, ανάλυση και συζήτηση των προβλημάτων και των θεματικών ενοτήτων του Προγραμματισμού που πρόεκυψαν από τις αλλαγές στον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής και στο μέτρο που αυτές διεισδύουν στην κοινωνία και στη συνέχεια στον εκπαιδευτικό χώρο. Βασικός σκοπός του, επίσης, γίνεται η διευκόλυνση της προσπάθειας και των ενεργειών της κοινότητας για την αντιμετώπιση όλων των απρόβλεπτων και απρογραμμάτιστων προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στην παροχή παιδείας κι εκπαίδευσης: διδάσκοντες και διδασκομένους, γονείς, άτομα που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την εκπόνηση προγραμμάτων στον χώρο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και φοιτητές - μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, που θα επανδρώσουν τις σχολικές μονάδες κάθε βαθμίδας της χώρας μας.