Ολοήμερο σχολείο : παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις - Χανιωτάκης, Νικόλαος (Αφοί Κυριακίδη, 2015)
Παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις. Το βιβλίο αυτό, απευθυνόμενο σε μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, υπηρετεί διδακτικούς στόχους. Αφορά όμως και τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσους εμπλέκονται άμεσα στην εκπαιδευτική πράξη. Οι θεματικές με τις οποίες ασχολούνται οι συγγραφείς κινούνται μεταξύ της Σχολικής Παιδαγωγικής και της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, τις οποίες και προσπαθούν να συνδέσουν και να αξιοποιήσουν, έχοντας ως κεντρικό τους στόχο την υλοποίηση της ιδέας του ολοήμερου σχολείου. Στο πνεύμα της διασύνδεσης των επιστημονικών αυτών περιοχών κινείται και η σκέψη ότι θα πρέπει στο μέλλον να αναζητηθούν βαθύτερες τομές ή συγκλίσεις, όπως, ενδεχομένως, η δρομολόγηση της συνεργασίας μεταξύ σχολικών και εξωσχολικών φορέων αγωγής, φροντίδας και μάθησης στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και κοινωνικών δικτύων.