Πρακτικός οδηγός για τις μαθησιακές δυσκολίες : ανίχνευση και παιδαγωγική αντιμετώπιση - Μπούκας, Δημήτρης (Εκπαίδευση / Κέδρος, 2007)
Ο οδηγός αυτός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Έχει ως στόχο, μέσα από ποικίλες ασκήσεις και δραστηριότητες να βοηθήσει τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανάγνωσης και γραφής. Πιο συγκεκριμένα περιέχει: - Καρτέλες για δυσαναγνωσία, δυσλεξία. - Ασκήσεις για δυσορθογραφία, δυσγραφία. - Τεστ αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων. - Εποπτικό υλικό ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών. - Δραστηριότητες για τη γνώση της εικόνας του σώματος, για προσανατολισμό στο χώρο και το χρόνο, μνημονικές κτλ. - Προτάσεις για συμπληρωματικές εργασίες. - Οδηγίες χρήσης για τον εκπαιδευτικό και το γονέα.