Εγχειρίδιο κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχική υγεία - Αβραμίδου, Ελευθερία (University Studio Press, 2016)
Μετά την κατάκτηση της θεωρητικής γνώσης παραμένει το κενό της κλινικής εμπειρίας. Το παρόν εγχειρίδιο επιχειρεί να γεφυρώσει αυτή την απόσταση εστιάζοντας στην κλινική πρακτική που αφορά, συγκεκριμένα, τον τομέα της ψυχικής υγείας. Προσφέρει γνώσεις σε θέματα ψυχοπαθολογίας και ψυχικών διαταραχών, ψυχοφαρμακολογίας, νευροψυχολογίας και ψυχολογίας υγείας. Βοηθά τον σπουδαστή του αντικειμένου να αποσαφηνίσει τις έννοιες του επείγοντος και του επικίνδυνου (διαχείριση κρίσεων, επιθετικός ασθενής, αυτοκτονία, ακούσια νοσηλεία κτλ.), να κατανοήσει τον κόσμο του παιδιού που υποφέρει (θέματα παιδοψυχολογίας), να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της οικογένειας και να περιπλανηθεί στα μονοπάτια της δικαστικής ψυχολογίας (έγκλημα, το σύστημα της φυλακής κτλ.). Το έργο είναι συλλογικό και για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκαν ψυχίατροι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και ιατροί διαφόρων άλλων ειδικοτήτων. Μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς και απαραίτητο βοήθημα όχι μόνο για τους σπουδαστές και τους εκπαιδευόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και για τους επαγγελματίες του χώρου και του ιατρικού κλάδου ευρύτερα.