Η νίκη σαν παρηγοριά - Ράμφος, Στέλιος, 1939- (Αρμός, 2015)
Μόνο σε ένα τόπο με λόγο υπάρξεως την ενότητα στην αλήθεια μπορούμε να μιλούμε για μέλλον.Με διχασμένη την κοινωνία στην απληστία μας για εξουσία,ματαίως θα υψώνουμε τα λάβαρα της ανθρωπιάς και της δικαιοσύνης: Οι δρόμοι όλοι βγάζουν στο άγνωστο όσο η όρεξι του μέλλοντος επενδύει στην μερικότητα και την ιδιοτέλεια.Αν αφαιρέσουμε την αλήθεια και το μέτρο από την ζωή μας,καταδικάζουμε σε ασφυξία την δικαιοσύνη. Η αλήθεια ανοίγει το μέλλον,αυτή έχει την δύναμι της ανατροπής. Χωρίς αλήθεια το μέλλον είναι η κόλαση.