Ο Αύγουστος είναι κακός μήνας : μυθιστόρημα - O'Brien, Edna (Γλάρος, 1979)
Ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα από τη συγγραφέα της τριλογίας: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ. Η ιστορία μιας νεαρής χωρισμένης γυναίκαςκαι κάθε γυναίκας που ζει ακόμα κάτω από τη σκια της ανδροκρατούμενης κοινωνίας και πληρώνει την ελευθερία με την εξαπάτηση του εαυτού της και την ταπείνωση. Δύστυχη Έλεν: Μόνη σ' ένα μέρος που της αρνιόταν το παρελθόν και δεν της πρόσφερε κανένα μέλλον... «Ναι η Ο'Μπράιαν είναι η συγγραφέας που ξέρει να γράφει για τα κορίτσια και βάζει τον αναγνώστη της στο πετσί της γυναίκας». Γκάβιν Έγουαρντ