Μόγλης - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Η κλασική λογοτεχνία σαν παραμύθι ;, 2002)
Ο Μόγλης μεγαλώνει στα βάθη της ζούγκλας, ανάμεσα στους λύκους. Ολα τα ζώα τον αγαπούν πολύ, εκτός από την Γκότο, την κουτσή τίγρη. Γιατί ο Μόγλης αναγκάζεται να πάει να ζήσει με τους ανθρώπους; Τι θα συναντήσει δασχίζοντας τη ζούγκλα; Πώς θα τον υποδεχτούν οι άνθρωποι; Και θα μπορέσει να ζήσει μαζί τους; Ας διαβάσουμε λοιπόν τις περιπέτειες του Μόγλη....