Δέκα φτερά : ποίηση (Ποιητικές συμπλεύσεις, 2016)
Οι ποιητικές ανθολογίες έχουν αναντίρρητα μία δυναμική εκπροσώπησης πολλών δημιουργών σε ένα μόνο βιβλίο. Όταν όμως μία ανθολογία γίνεται από τα κάτω και υποστηρίζεται από έργα που επιλέγουν οι ίδιοι οι δημιουργοί, τότε το βιβλίο πέρα από τις καλλιτεχνικές τάσεις, αποκαλύπτει και στοιχεία του πώς βλέπουν οι συμμετέχοντες τα έργα τους. Με μία τέτοια προοπτική ξεκίνησαν και οι «ποιητικές συμπλεύσεις Ι, δέκα φτερά» (εκδόσεις εντύποις, 2016) με στόχο να δοθεί ένα βήμα σε ποιητές να εκφραστούν συμπλέοντας με συνοδοιπόρους μέσα από μία συλλογική δράση. Έτσι η συλλογικότητα αναδεικνύεται σε έναν φωτεινό δρόμο ακόμα και στην τέχνη μέσα σε μία περίοδο κρίσης. Και ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται η διαφορετικότητα του ύφους και της θεματολογίας του κάθε δημιουργού καθιστώντας την ανθολόγια ένα εφαλτήριο συμμετοχής σε κοινούς ποιητικούς δρόμους. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος μιας ανθολογίας: να αναδειχθούν οι διαφορές και τα κοινά σημεία ποιητών που εκκινούν το ταξίδι στα συναισθήματα και τους φθόγγους από διαφορετικές αφετηρίες. Ακόμα κι αν η ανθολογία δεν λειτουργεί αντιπροσωπευτικά για την κριτική προσέγγιση της ποίησης της εποχής υπό την συνεχή επαγρύπνηση ενός ανθολόγου, σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει της αναζητήσεις των ίδιων των ποιητών. Αποκαλύπτει τις αγωνίες, τους πειραματισμούς, την επίπονη προσπάθεια για την εξεύρεση εκφραστικών διεξόδων και έκθεσης των συναισθημάτων τους. Στις «ποιητικές συμπλεύσεις» συμμετέχουν οι ποιητές: Βασίλης Ι. Γεργατσούλης, Γιώργος Δελιόπουλος, Γεωργία Δεμπερδεμίδου, Ξανθίππη Ζαχοπούλου, Μανόλης Μαυρολέων, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Γ. Σώκος, Άννα Τηλιακού, Ολυμπία Τσικαρδάνη, Κωνσταντίνος Π. Χατζηπαναγιώτης.