Που είναι πάλι ο Πουσιπάλι - Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Φιλομήλα (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 2006)
Τα παιδιά της βασίλισσας Μυρμηδόνης, μια στρατιά ακούραστα μυρμήγκια, δουλεύουν ασταμάτητα κάθε μέρα για να χτίσουν το νέο τους βασίλειο. Όμως ο Πουσιπάλι, ονειροπόλος και αφηρημένος, ώρες ώρες, αφήνει τους συντρόφους του και χάνεται, μαγεμένος από το τραγούδι του τζίτζικα. Πρωτάκουστο στη ζωή της μικρής τους κοινωνίας. Απαράδεκτο!