Κλαίνε οι μέλισσες - Βούρος, Γιάννης, 1953- (Ιανός, 2016)
Πρόκειται για μια σειρά από βιωματικές ιστορίες και στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή του Γιάννη Βούρου που αφορούν στην οικογένεια, την οικονομία, την κοινωνική ζωή ακόμα και την πολιτική. Όλες οι ιστορίες είναι δοσμένες με τον γνώριμο κωμικό και συνάμα γλυκόπικρο τρόπο γραφής του συγγραφέα. Χρήσιμη συμβουλή: Το βιβλίο διαβάζεται καλύτερα παρέα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. «Έκανα βόλτα στην παραλία, όπως κάθε απόγευμα, και καθώς περνούσα δίπλα από μια μαμά, που κρατούσε από το χέρι το τετράχρονο αγοράκι της, άκουσα τον μπόμπιρα να τη ρωτάει: «Μαμά, κλαίνε οι μέλισσες;» Το ερώτημα μου φάνηκε εύλογο, αλλά επειδή δεν είχα απάντηση, είπα μόλις πάω σπίτι να καταφύγω στο Google ή σε κάποιο εγχειρίδιο εντομολογίας για να βρω την απάντηση. Τελικά όμως, άλλαξα γνώμη. «Και τι με νοιάζει; Ούτε μελισσοκόμος είμαι, ούτε φυσιοδίφης», είπα μέσα μου. Κράτησα, ωστόσο, τον προβληματισμό του μπόμπιρα, για να κοσμήσω με αυτόν το εξώφυλλο του βιβλίου, που κρατάτε στα χέρια σας» .