Λουκιανού έργα : αρχαίον κείμενον : νεκρικοί διάλογοι. - Λουκιανός ο Σαμοσατεύς, π. 120-π. 190 (Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς)
Έργα Α΄ Περί του ενυπνίου, ήτοι βίος Λουκιανού -- Προς τον ειπόντα, Προμηθεύς ει εν λόγοις -- Προς Νιγρίνον επιστολή -- Νιγρίνος ή περί φιλοσόφου ήθους -- Δίκη φωνηέντων -- Τιμών ή μισάνθρωπος -- Αλκυών ή περί μεταμορφώσεως Έργα Β΄ Προμηθεύς ή Καύκασος - Θεών διάλογοι Έργα Γ΄ Νεκρικοί διάλογοι