Ιερομόναχος Αθανάσιος Ιβηρίτης : ο θερμός λάτρης της Πορταΐτισσας : 1885-1973 - Θεόκλητος Διονυσιάτης, Μοναχός (Σπηλιώτη, 2002)
Η ασκητική ζωή και οι ταπεινοί λόγοι του μακαριστού ιερομονάχου Αθανασίου (Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους), «αυθεντικού διδασκάλου της Ορθοδοξίας» όπως τον χαρακτηρίζει ο αγιορείτης συγγραφέας.