Ανάλυση σχολικού λόγου : η γλωσσική διδασκαλία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. - Κουτσογιάννης, Δημήτριος Κ. (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 2015)
Το παρόν βιβλίο έχει διπλό στόχο: να διαμορφώσει ένα θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο ανάλυσης του εκπαιδευτικού λόγου και, με βάση το πλαίσιο αυτό, να χαρτογραφήσει την κινητικότητα που αναδεικνύεται κατά τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μια έντονα μεταβαλλόμενη περίοδο, όπως η σημερινή, τόσο σε επίπεδο τοπικό όσο και διεθνές.