Αντίστιξη : οι κανόνες και η πρακτική της σε διάφορες εποχές και στυλ : βιβλίο μελέτης και ασκήσεων - Motte, Diether de la, 1928-2010 (Νάσος, 1999)
Σ' αυτό το βιβλίο γίνεται στοχασμός πάνω στη μουσική όπου η περιγραφή, η ανάλυση, η ερμηνεία, "η σκέψη" και η συνθετική τεχνική διδασκαλία οδηγούν στο Όλον.