Η προσευχητική και ιαματική δύναμη των ψαλμών του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου ([χ.ό.], 2011)
Η χρήση των Ψαλμών του Δαυίδ από τον π. Παΐσιο, σύμφωνα με το Γέροντα του, Άγιο Αρσένιο Καππαδοκίας. Η λέξη ψαλμός προέρχεται από το ρήμα "ψάλλω" που σημαίνει υμνώ μελωδικά τον Θεό, προσφέρω στον Θεό λατρεία με ύμνους μελωδικούς, τραγουδώ με άσματα τον Θεό, λατρεύω τον Κύριο υμνώντας Αυτόν με ψαλμωδίες.