Το βιβλίο της τζαζ : απ' τη Ν. Ορλεάνη μέχρι τη δεκαετία του '80 : με διεξοδική δισκογραφία - Berendt, Joachim Ernst, 1922-2000 (Νάσος, 1995)
Τελείως επανεπεξεργασμένο και εκσυγχρονισμένο υποδειγματικό έργο για τη τζαζ. Απ' τη Νέα Ορλεάνη μέσω του ντίξιλαντ, του μπήμποπ, της ελεύθερης τζαζ στο νεοκλασσικισμό της δεκαετίας του '80 με πορτραίτα των Louis Armstrong, Duke Ellington, Charlie Parker, Miles Davis, John MacLaughling και πολλών άλλων μέχρι τον Wynton Marsalis.