Εγχειρίδιο θεωρητικής αρμονίας - Schroeder, Hermann, 1904-1984 (Νάσος, 2005)
Ουσιώδης για την, από ιστορική άποψη, οργάνωση αυτού του εγχειριδίου ήταν ο προσανατολισμός του προς την ισχύουσα πρακτική των εξετάσεων, στην οποία το παίξιμο του basso continuo δικαίως κατέχει πρωτεύουσα θέση στα πλαίσια του κλάδου των "Θεωρητικών της Μουσικής". Το παρόν εγχειρίδιο οφείλει να προκαλέσει σε συνειδητό συσχετισμό με την παράδοση, αφύπνιση του ενδιαφέροντος προς αυτόν το σπουδαίο εξεταστικό στόχο... Οι συγγραφείς συνιστούν επίσης συμπληρωματικά τα μουσικοθεωρητικά τους γραπτά: "Generalbassübungen" [εκδόσεις Schwann], "Lehrbuch des Kontrapuntkes" [Εγχειρίδιο Αντιστίξεως, Ελληνική έκδοση Νάσος], και "Formenlehre" [Μουσική Μορφολογία, Ελληνική έκδοση Νάσος].»