Θράκη 2000 : 80 χρόνια από την ενσωμάτωση στην Ελλάδα : οδηγός της έκθεσης - Αμπατζή, Ευριδίκη; Αντωναράκου, Έλενα (Βουλή των Ελλήνων, 2000)
Η Βουλή των Ελλήνων τιμά φέτος τη συμπλήρωση ογδόντα χρόνων από την ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους. Στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού, η Βουλή των Ελλήνων οργάνωσε στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του Κοινοβουλίου. Έκθεση ιστορικών αντικειμένων με θέμα τη διαχρονική πολιτισμική παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή, του αγώνες του για την εθνική δικαίωση, αλλά και την πολιτισμική επικοινωνία του με τις άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες, με τις οποίες συμβίωσε στη μακρά διάρκεια των χρόνων της οθωμανικής κυριαρχίας.