Αρμονία : η θεωρία και η πρακτική της, σε διάφορες εποχές και στυλ : βιβλίο μελέτης και ασκήσεων - Motte, Diether de la, 1928-2010 (Νάσος, 1998)
1600 - 1730 - 1790 - 1810 - 1840 - 1860 - 1880 - 1910 - 1930 - Εννέα διαφορετικές καταστάσεις της ιστορίας της Μουσικής, και η σχετική αρμονική τους γλώσσα, καθώς και οι ειδικές πρακτικές της συνθέσεως όπερας. - Οι σπουδαιότερες πρακτικές του 20ού αι. - Κύκλος μαθημάτων με τονισμένο το στοιχείο της αναλύσεως, με πολλά μουσικά παραδείγματα.