Η πιανιστική τέχνη - Neuhaus, Heinrich (Νάσος, 1992)
Έγραφα αυτό το μικρό βιβλίο, με πολλές διακοπές, παράλληλα με τις εκτεταμένες διδακτικές και σολιστικές μου δραστηριότητες, και πριν το παραδόσω για έκδοση το συντόμευσα τόσο πολύ, ώστε τελικά τυπώθηκε κάτι τι, που δεν ξεπερνούσε το μισό του αρχικού μου χειρογράφου. Σήμερα λυπούμαι γι' αυτό, γιατί τα τμήματα που δεν εξεδόθησαν ήσαν τα αμεσώτερα και τα πιο προσωπικά. Εντούτοις όμως δεν αισθάνομαι τώρα πια ότι είμαι εις θέσιν να ξαναδούλεψω το βιβλίο και να το κάνω πιο στρωτό. Έτσι το αφήνω να βγει σ' εκείνη την "ανέτοιμη" κατάσταση στην οποία εμφανίσθηκε κατά την πρώτη έκδοση η οποία δεν είχε επισύρει μόνο επαινετικές συναινούσες κριτικές αλλά και πολλές επικρίσεις.