Όρλιακας, το δάσος των χρωμάτων : η χλωρίδα - Σίμος, Ζήσης (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, 2010)
Στόχος του εγχειριδίου είναι να αντιληφθούν οι μαθητές την προσφορά του δάσους. Εστιάζοντας στη σχέση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που απειλούν τη φύση. Δίνονται γενικές πληροφορίες για τα είδη και τα χαρακτηριστικά της χλωρίδας του όρους Όρλιακα καθώς και διαφορά ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία.