Χατζηεφέντης και άλλα διηγήματα - Σωτήρχος, Παναγιώτης Μ. (Αρμός, 1991)
Τους πιάσανε μέρα μεσημέρι, με ενέδρα. Δυο Τούρκους, ένας Τσερκέζο, δυο Αρβανίτες και δυο Λαζούς. Εφτά νομιμότατοι οπλισμένοι γερά, που έκαναν περιπολία στα χωριά, όπου είχαν πρωτοφανερωθή Μακεδονομάχοι, έξω απ' την Νάουσα. Τους έστησαν καρτέρι σ' ένα στενό πέρασμα, τους έδεσαν χέρια και στόματα και τους έχωσαν γρήγορα σ' ένα μαντρί, ώσπου να 'ρθή το δειλινό και ο καπετάν Φωτιάς ν' αποφασίση για την μοίρα τους. [...] (Από την έκδοση)