Οικονομική και τεχνική βελτιστοποίηση έργων μηχανικού - Μούσας, Βασίλειος Χ. (Ίων, 2016)
Σκοπός του εισαγωγικού αυτού βιβλίου είναι να παρουσιάσει στον εκπαιδευόμενο μηχανικό τις έννοιες της βελτίωσης και βελτιστοποίησης των έργων και ενεργειών του. Κάθε έργο που αναλαμβάνει αλλά και κάθε μεμονωμένη ενέργεια μπορεί να υλοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε από οικονομική είτε από τεχνική άποψη. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος από όλους; Ποιος δηλαδή είναι ο «βέλτιστος» τρόπος; Με το πέρας των σπουδών η ερώτηση αυτή θα πρέπει να έχει γίνει δεύτερη φύση σε κάθε μηχανικό. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με οικονομικές και τεχνικές λύσεις έργων. Περιέχει επιλεγμένα θέματα και παραδείγματα από ενότητες όπως: η Επιχειρησιακή Έρευνα, η Οικονομοτεχνική Ανάλυση, η Διαχείριση Έργου, η Διαχείριση Ποιότητας κ.ά.