Έκφραση έκθεση : Β' Ενιαίου Λυκείου - Μπατζίνας, Γιώργος Ν. (Ζήτη, 2002)
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει: α. την τυπολογία ερωτήσεων των πανελλαδικών εξετάσεων. Σ' αυτήν εμπεριέχονται: ερωτήσεις: -από τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων των προηγούμενων ετών -από το βιβλίο Αξιολόγησης των μαθητών της β' λυκείου -πολλές άλλες που καλύπτουν τη θεωρία του νέου σχολικού βιβλίου. το θεωρητικό μέρος, τα γνωστικά, δηλαδή, εκείνα στοιχεία που διευκολύνουν το μαθητή να δώσει ορθές απαντήσεις. υποδειγματικές απαντήσεις που επιτρέπουν την αυτοαξιολόγησή του. β. 30 κριτήρια αξιολόγησης, με όλα τα κειμενικά είδη (είδηση, άρθρο, βιογραφικά είδη, κριτική), και τις απαντήσεις τους. γ. διαγράμματα των εννοιών όλων των θεματικών ενοτήτων που περιέχει το σχολικό βιβλίο (ΜΜΕ, ριάλιτι, ίντερνετ..., επάγγελμα, εξειδίκευση, τέχνη..., κριτική... κ.λπ.) δ. τις απαντήσεις στα θέματα για συζήτηση και έκφραση-έκθεση του σχολικού βιβλίου, που στοχεύουν να διευρύνουν το ιδεολογικό υλικό του μαθητή. ε. επισημάνσεις των συνηθέστερων ορθογραφικών και συντακτικών λαθών στις εξετάσεις.