Laser και οπτοηλεκτρονικές διατάξεις - Ανδριτσάκης, Αντώνης Π. (Λύχνος, 2000)
Τα Laser έχουν εισβάλλει κυριολεκτικά στη ζωή μας και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις ιατρικές εφαρμογές τους, προκαλούν θεαματικά και πολλές φορές επαναστατικά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό προκαλούν το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού γι' αυτά. Το βιβλίο αυτό στην πρώτη του έκδοση (πριν από δέκα χρόνια περίπου) ξεκίνησε σαν διδακτικό βιβλίο για τους φοιτητές ΤΕΙ και ΑΕΙ στο αντίστοιχο προπτυχιακό μάθημα. Η μεγάλη όμως ανάπτυξη των Laser που επετεύχθηκε στα χρόνια αυτά, καθώς επίσης και τα σημαντικά αποτελέσματα που επήλθαν σε τομείς όπως στην ιατρική, την αισθητική-φυσικοθεραπεία, ακόμη και στην συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, οδήγησαν στην βελτιωμένη επανέκδοση του βιβλίου με ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές των Laser στους παραπάνω τομείς, αλλά και άλλους όπως η ολογραφία, η θερμοπυρηνική σύντηξη, η τοπογραφία και η μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Κύριο προσόν του βιβλίου αυτού είναι ότι σ' αυτό, ο αναγνώστης μπορεί να λειτουργήσει σε δύο προσεγγίσεις. Η πρώτη αντιστοιχεί στην πλήρη ανάγνωση του βιβλίου με την απαραίτητη μαθηματική ανάλυση και αυστηρότητα. Κατά τη δεύτερη προσέγγιση ο αναγνώστης μπορεί να παραβλέψει τη μαθηματική ανάλυση και να επιμείνει στο φυσικό περιεχόμενο της λειτουργίας των Laser, το οποίο αναπτύσσεται στο βιβλίο και το οποίο συνδέεται με τις περισσότερες εφαρμογές τους, ώστε αυτές να γίνονται κατανοητές ευρύτερα.