Φυσικές και τεχνολογικές αρχές πυρηνικής ιατρικής - Κανδαράκης, Γιάννης (Έλλην, 2002)
Το βιβλίο αυτό βασίστηκε στα μαθήματα που έχει διδάξει ο συγγραφέας σε σπουδαστές σχετικών ειδικοτήτων. Αποτελεί επίσης μια προσπάθεια να καλυφθεί μικρό μέρος των μεγάλων ελλείψεων της ελληνικής βιβλιογραφίας σε θέματα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ιατρικής Φυσικής. Η προσπάθεια αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της πολυμορφίας και ταχύτατης εξέλιξης των προαναφερθέντων τομέων. Στην αρχή του κειμένου εξετάζονται μερικές από τις βασικές αρχές της Πυρηνικής Φυσικής και της Ακτινοφυσικής (ατομικοί πυρήνες, ραδιενέργεια, αλληλεπιδράσεις ακτινοβολιών και ύλης). Στη συνέχεια αναπτύσσεται η βασική δομή των συστημάτων της Πυρηνικής Ιατρικής (σπινθηριστές, κατευθυντήρες, φωτοπολλαπλασιαστές, ενισχυτικές διατάξεις, αναλυτές ύφους παλμών, μετρητές κλπ.). Ακολουθεί περιγραφή των βασικών συστημάτων (γ-κάμερα, γραμμικοί σπινθηρογράφοι, μετρητές ολοκλήρου του σώματος, μετρητές-γ (γ-counters), μετρητές πρόσληψης (uptake)). Περιγράφονται επίσης οι τομογραφικές τεχνικές και τα αντίστοιχα συστήματα (SPECT, PET). Υπάρχουν επίσης περιορισμένης έκτασης κεφάλαια για τον ποιοτικό έλεγχο, τη ραδιοφαρμακολογία, τη δοσιμετρία, την ακτινοπροστασία και τους ανιχνευτές ακτινοβολίας. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)