Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής. - Κουρκουτάς, Κωνσταντίνος (Μακεδονικές Εκδόσεις, 2003)
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να ειδάγει τους σπουδαστές των τεχνολογικών ιδρυμάτων στην εργαστηριακή φυσική. Περιέχει ασκήσεις μηχανικής, θερμότητας και γεωμετρικής οπτικής. Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβλήθηκε ώστε κάθε άσκηση να περιέχει το απαραίτητο για την κατανόηση της θεωρητικό μέρος. Είναι βέβαιο ότι στο βιβλίο αυτό υπάρχουν παραλείψεις και πιθανώς και σφάλματα. Για την υπόδειξή τους από τους συναδέλφους ή τους σπουδαστές τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Οι συγγραφείς.