Φυσική. - Ανδριτσάκης, Αντώνης Π. (Λύχνος, 2001)
- Γεωμετρική οπτική - Ανάκλαση και διάθλαση του φωτός - Οπτικά όργανα - φακοί - Μέθοδος των μητρών - Κυματική οπτική - Συμβολή του φωτός - Περίθλαση - Πόλωση του φωτός - Φως και χρώματα - Θεωρία των χρωμάτων - Φωτομετρία - Laser Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τους σπουδαστές των Τ.Ε.Ι. των τμημάτων κυρίως της Οπτικής, αλλά και Φωτογραφίας και Τοπογραφίας.