Γενική και ανόργανη χημεία - Λάλια-Καντούρη, Μαρία (Ζήτη, 1995)
Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου« Γενική και Ανόργανη Χημεία», πέρα από τη διόρθωση των λαθών που επισημάνθηκαν, έγινε προσπάθεια για αναλυτικότερη παρουσίαση ορισμένων κεφαλαίων. Η επιλογή αυτών των κεφαλαίων έγινε ύστερα από συζητήσεις με καθηγητές Γεωπονικών Τμημάτων διαφόρων πανεπιστημίων γύρω από την ύλη του βιβλίου και με φοιτητές διαφόρων ετών για τις απαραίτητες γνώσεις της χημείας που πρέπει να αποκομίσουν στο Α" έτος των σπουδών τους, έτσι ώστε να κατανοήσουν ευκολότερα άλλα, συναφή της χημείας, μαθήματα όπως π.χ. εδαφολογία, βιοχημεία και χημεία λιπασμάτων, τα οποία διδάσκονται σε μεγαλύτερα έτη.