Σχολή πολέμου - Μπακογιάννης, Βασίλειος Π. (Εκλαϊκευμένα, 1997)
- Τι είναι τα ψυχικά πάθη; - Πώς δουλεύουν μέσα μας; - Πώς υποδουλωνόμαστε σ' αυτά; - Πώς απελευθερωνόμαστε; Με οδηγό τους σοφούς ιατρούς της ψυχής, τους όσιους Πατέρες, και ιδιαιτέρως τον πρύτανη της ιατρικής όσιο Ιωάννη της Κλίμακος, ασχολούμαστε στο παρόν βιβλίον με τα θέματα αυτά. Ευχόμαστε ο σπόρος να πέσει "εις γην αγαθήν και να φέρει καρπόν εκατονταπλασίονα".