Τεχνολογία αυτοματισμών - Baumann, Albrecht (Βιβλιοθήκη του αυτοματισμού, 2002)
Το βιβλίο αυτό κάνει αρχικά μια εισαγωγή στις σύγχρονες επιχειρησιακές διαδικασίες του PDM (Product - Data - Management, Διαχείρισης Δεδομένων Παραγωγής) και οδηγεί τον χρήστη - αναγνώστη σε ολοκληρωμένο τρόπο σκέψης: Από τις συνιστώσες διαμέσου των μεθόδων στα συστήματα. Στις συνιστώσες της τεχνολογίας αυτοματισμών ανήκουν, αφ' ενός μεν τα μηχανικά, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, και οπτικά hardware, αφ' ετέρου δε τα αντίστοιχα λογισμικά πακέτα. Το βιβλίο αυτό παρέχει τις τεχνικές-φυσικές βάσεις της τεχνολογίας ρυθμίσεων και ελέγχου. Ασχολείται διεξοδικά με τις συνιστώσες υλικού και λογισμικού, καθώς και με την ένταξή τους στη σύγχρονη συστηματοποιημένη κοινωνία της παραγωγής και των επικοινωνιών.