Ιστορία χωρίς τέλος - Ende, Michael, 1929-1995 (Μεγάλοι Σύγχρονοι Λογοτέχνες, 1997)
Ο Μπάστιαν Μπάλταζαρ Μπουξ ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες βιβλίο μέσα στο παλαιοπωλείο του κυρίου Κορεάντερ. Ο Μπάστιαν είναι ένα πολύ δυστυχισμένο και δειλό αγόρι. Ζει με τον πατέρα του, ο οποίος τον αγνοεί και οι συμμαθητές του τον κακομεταχειρίζονται. Πρέπει λοιπόν να βρει ένα μυστικό καταφύγιο κι έναν τρόπο να δραπετεύσει από την άχαρη πραγματικότητά του. Μπορεί άραγε το μυστηριώδες βιβλίο να τον ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς; Ποιοι παράξενοι κόσμοι κρύβονται πίσω από το παραπέτασμα της δικής μας πραγματικότητας;